Tuinbollen en heksenbollen bij Glaswerk uit Bohemen inj Deventer

Sorteer op:
 
Tuinbol blauw Ø 10cm


OutOfStock
16.00

Tuinbol rood Ø 15 cm


InStock
24.00

Tuinversiering uil rood


InStock
22.00

Tuinbol 3-wit  Ø12cm


InStock
19.00

Tuinbol paars Ø15cm


InStock
28.00

Bol turquoise Ø 20cm


InStock
37.00

 

Onze mooie glazen tuinbollen fleuren de hele tuin op!

Deze tuinversiering is voornamelijk te zien in Tsjechië, Oostenrijk en Duitsland. Toch wordt deze glasdecoratie ook in Nederland steeds populairder om de tuin te veranderen in een gezellige buitenplek. De combinatie van kleuren in het zonlicht zal namelijk je tuin opvrolijken en een nieuwe dimensie toevoegen.
Onze tuinbollen kunnen het hele jaar buiten blijven, ze zijn vorstbestendig. In de meeste gevallen worden ze op een (houten) stok op verschillende hoogte gezet zodat ze goed zichtbaar zijn. Ook als de tuin uitgebloeid is, blijft de tuin stralen.

Een hangbol (bol met oogje) kan je ophangen in een boom of onder een veranda. Heb je een vijver? Dan kan je deze glazen bollen ook in de vijver laten drijven. Aan het oogje kan een gewicht worden bevestigd, waardoor de bol op een bepaalde plaats blijft.

Het idee om tuinbollen te gebruiken komt van heksenbollen. Vroeger waren mensen bang voor heksen. Daarom hebben mensen op de schutting/hek rond hun huizen glanzende bollen neergezet. Men geloofde dat als de heks in de buurt van het huis komt en haar eigen spiegelbeeld ziet in de glazenbol, ze schrikt en wegloopt. Ideaal dus als cadeau voor een nieuwe woning met een tuin smiley

In onze winkel in het centrum van Deventer hebben we nog meer tuinbollen te bewonderen. Elk object is origineel en uniek handwerk van Tsjechische glasblazers.

 


Zoeken